Tül Perdeler Nasıl Beyazlatlır


Bu yazımızda tül perde nasıl yıkanırtül perde nasıl beyazlatılır bunları anlatacağız.

Tül perdelerimizin ilk aldığımız günki gibi bembeyaz olmasını ve beyaz kalmasını kim istemezki?

Maalesef perdelerimiz evin içinde olsalar bile zamanla kirlenmekte ve gri bir renk almaktadır. Perdelerimizin kirlenip gri renk almasında en büyük etkenler evde soba yakılması, sigara içilmesi, elektrikli süpürge ile temizlik yapma sürelerinin uzun olması ve özellikle de perdelerin hemen altında bulunan kalorifer radyatörlerinden yükselen sıcak hava dalgası olmaktadır. Perdelerinizi bir yıl içerisinde iki kez kış ayı bitiminde Nisan ayı ve yaz bitiminde Eylül ayında yıkamanız tavsiye edilir. Bu şekilde çocuklu ve bebekli olan evlerde astım ve alerji riski taşıyan bireylerde var ise evinizde hem hijyenik bir ortam oluşur hemde tertemiz perdeler ile görsel olarak içiniz ferahlar.

Perdelerinizi yıkarken dikkat etmeniz gereken husus ağartıcı veya bir diğer ifadeyle beyazlatıcı olarak kullanacağınız kimyasalların ve yıkama yöntemlerinizin perdeyi yıpratmamasıdır. Çünkü en az mobilyalarımız yada beyaz eşyalarımız kadar pahalı ve değerli olan perdelerimizin uzun ömürlü olması ve yıpranmaması buna bağlı.

Gelelim perdelerimizi nasıl yıkayacağımıza. Anlatacağımız yöntemle perdeleriniz hem kir ve lekelerden arınarak bembeyaz olacak hem üzerinde barındırdığı mikrop, virüs ve akarlardan (mayt) arınacak hem de uzun süre bu temiz kalıp ve beyazlığını muhafaza edecektir. Perdemizi çamaşır makinamıza yerleştirdikten sonra deterjan haznesinde tepeleme iki yemek kaşığı toz şeker, tepeleme bir yemek kaşığı karbonat, bir ölçek çamaşır deterjanı ve son olarakta bir adet üçü bir arada blaşık deterjanı tableti. Tableti çamaşır makinası haznesinin içerisine koyabileceğiniz gibi daha iyi sonuç elde etmek için ezerek toz haline getirip deterjan haznesinede koyabilirsiniz. Çamaşır makinanızda seçeceğiniz programa gelince Karışık renkiler, Elde Yıkama Narin, Pamuklu yada Yünlü programlardan biri seçilebilir ancak her ne program seçilirse seçilsin yıkama ısısı kesinlikle 40 derecenin altında olmalı ve eğer ayarlayabiliyorsanız yıkama süresi 60 dakikanın üzerine çıkmamalıdır. Ayrıca makinanızın yıkama bittiğinde duru suyunu süzmesi ve yüksek devirde sıkma yapmaması önemli. Şimdi gelelim işin püf noktasına: makinanızı çalıştırdınız ısıyı 60 dereceye ayarladınız makina hazneye su aldı deterjanı aldı ve bir 5 dakika kadar kazanı çevirdi deterjan karışımı suya homojen bir şekilde yayıldı. Bu aşamada makinayı başlat düğmesine basarak beklet/durdur konumuna getiriyoruz ve en az bir gece yada 12 saat bu suda makina içerisinde bekletiyoruz. Bekletme işlemi bittikten sonra ısıyı 30 – yada 40 derecede ayarlyıp yıkamaya kaldığı yerden devam ediyoruz. Yıkama işlemi bittiğinde mümkün olan en düşük devirde durulama sıkma yaptırdıktan sonra yıkama işlemimiz başarıyla bitmiş oluyor. Umarız tül perdeleriniz makinadan çıktıktan sonra farkı hemen farkedeceksinizdir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yerinde Halı Yıkama Ofis Halısı Yıkama

Şirket Portfolyosu

Korona Virüs Tehdidine Karşı Alınacak Önlemler