Ev Temizliğinde Gündelikçi Seçimi Nasıl Yapılmalı


Çalışıyorsunuz yoğunsunuz, hastasınız yada artık temizlik yapamayacak kadar yaşlı.. Her ne sebeple olursa olsun ev temizliği yaptıracağınız zaman evinizi kime nasıl temizlettireceğiniz, gündelikçi temini yaparken nelere dikkat etmeniz gerekir bu çok önemli. Ev temizliği özelikle Türk Hanımları için hassas bir konu. Evinize gündelikçi aldığınızda içiniz rahat edecek şekilde bir temizliği nasıl yaptırırsınız? Gündelikçi seçiminde ve yapacağı temizlik işini planlamada nelere dikkat etmelisiniz? Tabi bu işin birde bütçe boyutu var. Bu konularda Ankara Temizlik Şirketleri olarak size yardımcı olacağız.

Öncelikle şu konuyu bir netleştirmek lazım: bir gündelikçiyi temin edebileceğiniz 2 kaynak var bunlardan birincisi bir temizlik firması ikincisi ise referans yada tanıdık vasıtasıyla bu işi kendi nam ve hesabına yapan temizlikçi kadınlar. Bu noktada yapacağınız tercihin kendine göre artı ve eksileri olacaktır. Eğer gündelikçiyi bir temizlik firmasından alırsanız ve bu firmada kurumsal bir firma ise her ne kadar bireysel bir temizlikçiye nazaran ücret bir nebze fazla olsada memnun kalmadığınız zaman değiştirme yada memnuniyetinizi iletebileceğiniz bir muhatap bulma konusunda rahat olursunuz. Evde olabilecek zarar ziyan ve kayıplardanda firma sorumlu olacağından herhangi bir bahane olmadan zararınız karşılanabilir. Ayrıca personelin eğitim, sgk, işyeri hekim muayenesi, adli sicil durumu vb.. gibi önem arzeden kayıt ve bilgileride size güvenli bir hizmetin verilmesi noktasında önem arzeder. Personel firma bünyesinde olduğundan sizinle fazla yüz göz olamaz, işi savsaklamayarak sizden kötü not almayı göze alamaz. Eğer piyasadan tanıdık vasıtasıyla referansla bireysel gündelikçi alırsanız her ne kadar ücret biraz daha az olsada aranızda samimi bir ortam oluşur hatta bazen çalışma saatleride uzayabilse bile bir süre sonra bu samimiyet şikayet, bıtkınlık ve suistimalle sonuçlanma ihtimali yüksektir. Ayrıca personelin sgk sının olmamasıda ayrıca bir risk oluşturur.

Diğer bir husus ev temizliği için çağırdığınız bir temizlikçinin yapabileceği iş miktarını iyi ayarlamaktır. Eğer uzun zamandır bir temizlik yapmadıysanız, bulaşıklar birikmiş, yapılacak ütüler, yıkanacak perdeler, silinecek duvarlar, boşaltılıp silinecek vitrinler, temizlenecek ankastre davlumbaz, dolap ve raflar var ise birde üstüne üstlük camlarınızıda içten ve dıştan sildirecekseniz bu beklenti sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Bu işlerin tek çalışanla bir günde yapılması imkansızdır. Bu nedenle çalışanın sonuçta bir robot olmayıp insan olduğunu aklınızda tutarak yapılacak işleri en acil ve önem arz edenlerden başlayacak şekilde mümkünse temizlikçi ile birlikte evi gezerek beraber planlamanız faydalı olacaktır. Temizlenecek her bir alan için bir “yapılacaklar listesi” hazırlamanız ve her alan için harcanması muhtemel ortalama zamanıda belirtmeniz o temizlikçinin programa uyma çabasını ve verilen işleri zamanında tamamlamasını sağlayacaktır. Aslında en iyisi haftalık ve aylık yapılacak işleri ayrı ayrı planlayarak bir sıraya koymanız olacaktır.

Temizlikten önce merdiven, elektrik süpürgesi, kova, vileda paspas takımı, yeterli miktar ve özelikte mikrofiber bezler, kimyasallar, pelüş çekçek gibi malzeme ve ekipmanların eksiksiz olması temizliğin aksamadan yapılması için önemlidir.

Halı ve koltuklarınızı sildirmek isteyebilirsiniz ama biz önermiyoruz. Çünkü halı ve koltuk yıkama firmaları bu işi temizlikçiden çok daha iyi yapacaklardır. Üstelik temizlikçiye halı, parke zeminler ve koltukları sildirirseniz bu yorucu işler nedeniyle eviniz kalan kısımlarını gereken önemi gösteremeyeceği gibi ayıracak zamanda bulamaz. Eğer illaki bu işleri temizlikçi yapsın diyorsanız bu iş için belkide sadece bir gününü ayırması gerekebilecektir. Tercih sizin!

Temizlikçinin WC banyo ile mutfak ve diğer alanlarda farklı bez ve paspasları kullanmasını sağlayın. Bu amaçla bez ve paspasları farklı renklerde alabilirsiniz. Temizlik suyunu sık sık değiştirmesini sağlayın.

Telefonuyla çok oynayan, sürekli sohbet eden, sık sık sigara molası veren, oyalanan temizlikçileri firmadan da alsanız bireyselde çalışsa sakın bir daha çağırmayın.

Daha detaylı bilgi almak için lütfen linkimize tıklayınız https://www.ankaratemizliksirketleri.vip/haber-ev-temizligi-gundelikci-secimi-nasil-yapilir-24.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yerinde Halı Yıkama Ofis Halısı Yıkama

Şirket Portfolyosu

Korona Virüs Tehdidine Karşı Alınacak Önlemler