Korona Virüs Tehdidine Karşı Alınacak Önlemler

 CSS Ankara Clean -  2020-05-25

Korona Virüsüne Karşı Alınacak Önlemler yazımızda sizinle önemli bilgiler paylaşacağız. Tüm dünyayı saran ve hala ciddi bir tehdit olan Covid-19 Korona Virüsü Salgın tehdidine karşı alınabilecek en etkili önlemler şöyledir:
1 - Kişisel hijyeninize dikkat edin. Ellerinizi özelikle dış ortama bağlı her tür temas sonrası normal bir sabunla en az 20 saniye bol köpükle yıkayın. Sabun virüsün protein enzimlerini hücre çeperine bağlayan yağ tabakasını eritir ve onu etkisiz hale getirir.
2 – Özel eşyalarınızı ev halkı dahil kimseyle paylaşmayın. Makas, tırnak makası, el yüz havlusu, terlik, diş macunu ve fırçası, tarak vb.. özel kullanıma tabi eşyalarınızı sadece siz kullanın
3 – Mecbur kalmadıkça kalabalık ortamlara girmeyin. Girmek zorunda kaldığınızda da diğer insanlarla aranıza en az 2 metre mesafe koyun, maske eldiven kullanın ve oradan mümkün olan en kısa zamanda uzaklaşın.
4 – Evinizi işyerinizi sık sık havalandırın.
5 - Yaşam alanlarınızı düzenli periyotlarla dezenfektasyon amaçlı ilaçlattırın. Bu iş için uzmanlaşmış ilaçlama firmalarını seçin.
6 – Alışverişe mümkün olan en tenha zamanlarda çıkın.
7 – Ellerinizi kolonya, alkol, dezenfektan türevleri ile dezenfekte ettikten sonra kremlemeniz tavsiye edilir ki elleriniz kurumasın.
8 – Çevrenizde yada kendinizde hastalanma belirtileri anlamında şüphelendiğiniz bir durum varsa mutlaka yetkili mercileri arayarak yardım isteyin ve kendinizi izole edin.
9 – Uyku düzeninize dikkat edin, dengeli beslenin, sigara alkol alışkanlığını terkedin, düzenli egzersiz yapın ki bağışıklık sisteminiz güölü kalsın.
10 - Evde kaldığınız süre boyunca sıkılmamanız için kitap okuyun, internette ilginizi çekebilecek değişik araştırma konuları bulun, egzersiz yapın, yemek yapın, sevdiklerinizle görüntülü konuşun, temizlik yapın, sinema film seyredin, bitki saksı dikin ve bir şekilde moral motivasyonunuzu koruyacak aktivetelere yönelin.
<a href="https://www.ankaratemizliksirketleri.vip/" rel="dofollow">Ankara Temizlik Şirketleri</a>
 olarak sağlıklı günler dileriz.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yerinde Halı Yıkama Ofis Halısı Yıkama

Şirket Portfolyosu